Kako urediti vrt od starih guma

Zima je odlično vreme za planiranje uređenje dvorišta i vrtova kako bi se odmah na proleće bacili u akciju a već tokom leta uživali vašoj dvorišnoj kreaciji!

Ovim jednostavnim postupkom, kojim pritom rešavate i otpad koji sigurno negde smeta, možete da uredite sopstveni vrt koji će biti originalan i drugačiji. Dovoljno je da zavirite u podrume, garaže i mesta koja služe kao ostave, i da pronađete predmete koje možete da preoblikujete u najlepše dekorativne i praktične predmete. Ovaj put naš izbor su stare automobilske gume koje su sigurno svima dostupne, a koje će obogatiti izgled vašeg vrta, koji ako imamo sigurno nam dobro dođe u vrelim letnjim danima. Gume će poslužiti kao ukrasne saksije za cvijeće, ali prije svega neophodno je prvo da uredite okolinu, kako bi i sve ostalo imalo smisla. Nakon što je dvorište uređeno, sami birajte boje kojima ćete obojiti gume, naravno u skladu sa okruženjem i vašim željama. Za ovaj postupak neophodno vam je sljedeće:

  • Stare gume
  • Boje koje su na bazi otapala ili autolak (jednostavnija varijanta je kada su boje u vidu spreja zbog lakše upotrebe)
  • Cveće po izboru

Naš predlog je da gume obojite veselim, vedrim bojama, kao što su žuta, zelena, ljubičasta i slično. Kada ste obojili gume, ostavite ih da se osuše, a zavisno od boje koju ste koristili je i vreme koje je neophodno da se boja osuši. Kada se boja osuši, gume napunite baštenskom zemljom, te potom zasadite vaše omiljeno cveće. Možete da osmislite i napravite veoma zanimljive i jedinstvene dekorativne oblike sa biljkama, a koji će biti originalan dekor u vašem dvorištu. Oko cveća možete da stavite i kamenčiće koje prethodno možete da obojite bojom koju ste koristili za bojenje guma, tako da estetski ugođaj bude potpun.Gume kao otpad su veoma često problem za životnu sredinu. Kako bi se jedna guma razgradila, neophodno je nekoliko stotina godina. Ovim postupkom iskoristite gume, zaštitite tako životnu sredinu, a ujedno ulepšajte svoje dvorište gumenim saksijama cveće, i uživajte u toplim ljetnim danima...

Sjajna igrica "Empire"
Satoshi kviz


Igrajte besplatno i osvojite prave bitcoine